Workshop Doelgroepen

Krijg inzichten in verschillende doelgroepen en leeftijden

Het werken met pubers is vaak een vak apart, terwijl het werken met pupillen vaak net zo uitdagend is. Maar hoe communiceer je nu eigenlijk met een specifieke doelgroep? Hoe stimuleer je ze om het uiterste uit zichzelf te halen? Welke aanpak past bij kinderen in welke leeftijdsgroep?

Kinderen ontwikkelen zich snel, en bij elke stap in die ontwikkeling hoort een specifieke aanpak. De training van een juniorenteam ziet er vaak heel anders uit dan die van een miniteam. Dat klinkt natuurlijk heel logisch maar waar zitten die verschillen dan concreet in en hoe maak ik dan een ideale training voor een specifieke doelgroep? Daar moet je als trainer je training en coaching op aanpassen.

ProBall headcoach Frank Vermeulen is als “Combinatiefunctionaris basketball” in de gemeente Rotterdam actief als pedagogisch- en verenigingsadviseur en is via sociaal maatschappelijke basketball programma’s bijna dagelijks in contact met jongeren van alle leeftijden/doelgroepen en zet hij Basketball gericht in als middel voor ledenwerving en -behoud. Als adviseur voor verenigingen begeleid hij trainers die met specifieke doelgroepen te maken hebben.

In deze workshop krijgen trainers en coaches inzichten in verschillende leeftijdscategorieën / doelgroepen:
– Wat zijn de kenmerken van een bepaalde leeftijd?
– Welke lesstijl / coachingsstijl hoort daarbij?
– Wat voor soort oefeningen passen bij welke leeftijd?
– Hoe kan ik een leuke oefening aanpassen naar een specifieke leeftijdscategorie?
– Hoe en wanneer kan je elementen als bijvoorbeeld competitiviteit, resultaatgerichtheid, succesbeleving, winnen-verliezen en spelplezier, inzetten?
– Welk effect heeft mijn coachingsstijl (tijdens wedstrijden) op mijn groep?
– Wat voor coach ben ik zelf? Wat voor coach wil ik zijn?

Na afloop van deze workshop heeft de trainer inzicht gekregen in het gedrag en belevingswereld van de verschillende doelgroepen. Hij kan op basis hiervan zijn lesgeefstijl aanpassen op de leeftijdscategorie en heeft ook tools meegekregen om trainingen aan te passen naar de specifieke doelgroep. De trainer weet gericht werkvormen in te zetten die passend zijn bij de doelgroep.

Heeft u specifieke wensen voor de workshop? Wilt u inzoomen op een specifiek onderwerp? Wij gaan graag met u in gesprek om vooraf een programma op maat samen te stellen en hebben daarnaast een breed netwerk van experts die voor specifieke vraagstukken inzetbaar zijn.

Voor meer informatie, boekingen, vul ons contactformulier in!