Workshop Basketball Fundamentals

Het ontwikkelen van goede basketballers begint bij een juiste FUNdering!

Het aanleren van goede  “Fundamentals” is een techniek op zich. Een foutief aangeleerde techniek is vaak lastiger afleren, dan een goede techniek aanleren. Het is dan ook belangrijk dat je als jeugdtrainer wéét waar je mee bezig bent en hoe je bewegingen in één keer goed aan kan leren.

In de Fundamental workshop zoomen we in op een of meerdere fundamentals en ontleden we deze basisvaardigheden:
– Wat is het doel van de beweging / techniek? (scoren / passen / snel verplaatsen)
– Wat zijn de randvoorwaarden voor het doel van de beweging? (over een verdediger heen schieten / laag zitten, snelheid in de bal brengen, etc)
– Welke methodieken zijn er om die beweging aan te leren? (zogenaamde motorisch leren principes, zoals “analogie”, “foutloos”, of “differentieel” leren)
– Welke methodiek zet je in op welke leeftijd? Wat doet een methodiek met een speler?
– Welke verschillende oefeningen  kan je inzetten en wat zijn de “progressions” (volgorde van moeilijkheidsgraad)?
– Buitenom het laten draaien van oefeningen, communiceren we vaak te weinig met spelers. Maar “hoe” corrigeer je en waar corrigeer je op? Wat vind jij belangrijk als coach?

Na afloop van deze workshop hebben trainers veel nieuwe concrete kennis gekregen omtrent Fundamentals. Trainers kunnen direct aan de slag met vaardigheden om een fundamentaltraining te geven en gericht motorische technieken aan te leren. Trainers hebben inzicht in verschillende methodieken die praktisch toepasbaar zijn bij verschillende fundamentals.

Heeft u specifieke wensen voor de workshop? Wilt u inzoomen op een specifiek onderwerp? Wij gaan graag met u in gesprek om vooraf een programma op maat samen te stellen.

Voor meer informatie, boekingen, vul ons contactformulier in!