Workshop 3×3 Basketball

“3×3 Basketball als middel maar zeker ook als doel!”

Steeds meer organisaties zetten in op 3×3, maar hoe begin je hier nu mee? Wat kan 3×3 basketball voor uw club, school, organisatie betekenen? Hoe kan 3×3 basketball ingezet worden als moderne manier om jongeren aan het sporten / bewegen te krijgen? Kunnen we 3×3 gericht aanbieden aan een specifieke doelgroepen zodat we nieuwe leden kunnen werven of juist bestaande leden kunnen behouden? Wat is de kracht van 3×3?  Allemaal gerichte vragen waar deze workshop antwoord op geeft.

ProBall headcoach Frank Vermeulen sinds het begin van het officiele 3×3 basketball in Nederland actief in de ontwikkeling van deze discipline. Inmiddels heeft hij zich jaren achter elkaar  ingezet binnen de Nederlandse Basketball Bond als bondscoach van de verschillende jeugdteams (U15-U18 en U23) en is hij mede-verantwoordelijk geweest voor de complete invulling van het opleidingsplan van de 3×3 teams. Als “Combinatiefunctionaris basketball” in de gemeente Rotterdam is hij actief als pedagogisch- en verenigingsadviseur en is via sociaal maatschappelijke basketball programma’s bijna dagelijks in contact met jongeren van alle doelgroepen en zet hij 3×3 Basketball gericht in als middel voor ledenwerving en -behoud.

Tijdens deze workshop krijg je alles te weten over 3×3 basketball:
– Introductie van de 3×3 sport
– Technische en tactische 3×3 elementen, verschillen en overeenkomsten met 5×5
– 3×3 drills, opbouwen van een 3×3 training(sprogramma)
– 3×3 plays, offensive & defensive gameplans
– Waarom is 3×3 júist geschikt voor “de jeugd van tegenwoordig”? Pedagogische en didactische tools binnen 3×3
– Coaching a “non-coaching” 3×3 team?
– Omgaan met doelgroepen, overdragen van regie, eigenaarschap, communicatie

We zullen jullie tijdens de clinic vooral inspireren en richting geven om zelf aan de slag te gaan om een eigen 3×3 programma te starten / trainingen te verzorgen, en begeleiding te bieden binnen de bestaande mogelijkheden in uw vereniging.

Heeft u specifieke wensen voor de workshop? Wilt u inzoomen op een specifiek onderwerp? Wij gaan graag met u in gesprek om vooraf een programma op maat samen te stellen.

Voor meer informatie, boekingen, vul ons contactformulier in!