Speciaal voor de Sportklas!

ProBall HOOPZ! at School Clinics

Heeft u een sportklas op school en bent u op zoek naar een sportieve uitdaging voor uw sportklasleerlingen? ProBall Clinics maakt een mooie lessenreeks voor u! Inmiddels hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd in het werken met diverse doelgroepen in het onderwijs. ProBall coach Frank Vermeulen werkt bij de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) als expert, docent en bondscoach 3×3 basketball (U23 – ofwel “Jong Oranje”) en is als Combinatiefunctionaris Basketball in Rotterdam en Pedagogisch- / verenigingsadviseur aldaar ruimschoots ervaren in het onderwijs en het werken met de doelgroep 12-18 jarigen. Weet jongeren (en vooral pubers) met de nodige dosis energie, humor, en entertainment moeiteloos aan het bewegen te krijgen. Dankzij de toevoeging van de swingende “beat” ontstaat er een sfeer in de les waar de kinderen het nog lang over zullen hebben.

Onze clinics hebben een zeer herkenbare identiteit en deze “De ProBall Filosofie” kenmerkt zich dan ook met werkvormen waarin:
– Iedereen aan de slag is! (geen rijtjes, iedereen een bal en aan de slag met leuke oefeningen)
– De jongeren eigenaarschap krijgen, waarin ze zelf mogen onderzoeken, aan de slag mogen gaan en hun eigen grenzen mogen ontdekken;
– De jongeren regie overgedragen krijgen, voor, tijdens én na de les;
– De jongeren op een uitdagende en leuke manier fysiek merken dat zij iets leren (succesbeleving!);
– De jongeren positief gestimuleerd worden tijdens de les en ieder individueel aandacht krijgt;
– De jongeren op een hele positieve manier sociaal-communicatieve skills ontwikkelen;
– Er een sociaal veilig klimaat gecreëerd wordt van gelijkheid, respect en acceptatie;
– Er op een positieve en leuke manier aan TEAM-building wordt gewerkt;
– Er gewerkt wordt met de juiste variatie en verhouding aan oefen-, spel- en wedstrijdvormen;

De ProBall Filosofie gelooft niet zozeer in straffen tijdens de les, maar we spreken eerst vooral aan de voorkant heel duidelijk een norm af met elkaar en motiveren ze in het gedrag wat we graag willen zien, we laten ze ervaren wat dit gedrag hen oplevert. Jongeren ervaren een positieve “vibe” gedurende de les omdat ze zich serieus genomen voelen en er met hen wordt gecommuniceerd op een level dat ze aanspreekt. Sport is FUN, en dat komt bij de ProBall clinics altijd ruimschoots aan bod.

Tevens beschikken we over een breed netwerk van  (ex-)eredivisie coaches, (ex-)internationals, die bekend zijn met de “ProBall filosofie” en samen met ons de toffe clinics verzorgen!

Wij verzorgen alle materialen, de kennis én het enthousiasme. Het enige wat u hoeft te verzorgen is een locatie met baskets en een leuke groep enthousiaste sportieve jongeren en wij zorgen voor een complete les!

 

Meer info en boekingen? vul dan snel ons contactformulier in