SKILLS Clinic

De ProBall SKILLS!-Clinic: Train Like a Pro!

Als je eens iets anders wil dan een “standaard” basketball clinic met dribble cirkeltjes en pass-oefeningetjes, maar gewoon een unieke training van één van de beste skills-trainers van Nederland, dan is het tijd om een ProBall SKILLS!-clinic te boeken. ProBall Headcoach Frank Vermeulen is inmiddels 20 jaar lang (talent)coach en heeft zich vooral gespecialiseerd op het gebied van het ontwikkelen van Skills en het begeleiden van jonge spelers op zowel basketbal specifiek (technische fundamentals), fysiek (motorisch, strength & conditioning) als mentaal vlak (gedragsbeïnvloeding). In deze SKILLS!-clinic komen al deze peilers aan bod. Inmiddels is Coach Frank gediplomeerd “Athletic Skills Model” instructeur, All-round conditie en Revalidatie trainer (Rehaboom filosofie), BT4 trainer, expert, docent en U23 bondscoach 3×3 namens de bond en is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten en draaien van één van de 5 Talentopleidingscentra van Nederland (Basketball Academy Rotterdam).  Daarnaast werkt hij met jongeren in alle doelgroepen, in de regio Rotterdam als Combinatiefunctionaris.

We willen dan ook graag onze kennis delen met scholen en -verenigingen, door middel van onze uitdagende SKILLS!-Clinic. Boekt u een SKILLS!-clinic, dan investeert u vooral heel veel in kennis. De spelers zullen de training ervaren als zéér afwisselend, uitdagend en zij krijgen oefeningen mee waarmee ze ook thuis aan de slag kunnen gaan. De trainers van de club zullen oefenstof voorgeschoteld krijgen waarmee ze vooral geïnspireerd worden om zelf ook te gaan nadenken op een manier waardoor spelers een veelzijdige manier getraind worden. De SKILLS!-clinic is zelfs te combineren met een coachworkshop, voorafgaand of na afloop van de clinic. Tijdens de clinic worden niet alleen Basketball-technische eigenschappen behandeld, ook worden atletische en fysieke eigenschappen behandeld, zoals core-stability, kracht, stabiliteit, explosiviteit, snelheid, en meer. Ook mentale factoren en gedragsbeinvloeding wordt behandeld. We laten zien hoe wij met doelgroepen omgaan, en onze filosofie is dan ook weer zéér herkenbaar.

“De ProBall Filosofie” kenmerkt zich dan ook met werkvormen waarin uitdrukkelijk:
– Iedereen aan de slag is! (geen rijtjes, iedereen een bal en aan de slag met leuke oefeningen)
– De deelnemers eigenaarschap krijgen, waarin ze zelf mogen onderzoeken, aan de slag mogen gaan en hun eigen persoonlijke grenzen mogen ontdekken;
– De deelnemers regie overgedragen krijgen, voor, tijdens én na de clinic;
– De deelnemers op een uitdagende en leuke manier fysiek merken dat zij iets leren (succesbeleving!);
– De deelnemers positief gestimuleerd worden tijdens de les en ieder individueel aandacht krijgt;
– De deelnemers op een hele positieve manier sociaal-communicatieve skills ontwikkelen;
– Er een sociaal veilig klimaat gecreëerd wordt van gelijkheid, respect en acceptatie;
– Er op een positieve en leuke manier aan TEAM-building wordt gewerkt;
– Er gewerkt wordt met de juiste variatie en verhouding aan oefen-, spel- en wedstrijdvormen;

Meer info en boekingen? vul dan snel ons contactformulier in