About

Hello! Mijn naam is Frank Vermeulen, eigenaar en oprichter van ProBall en sinds kort ook de ProBall Academy.

Sport (en basketbal in het bijzonder) heeft altijd een rode draad door mijn leven gespeeld en in 2012 heb ik dan ook besloten om van mijn passie basketball mijn beroep te maken en heb ik ProBall opgericht. Na mijn 2 kinderen is Basketbal de belangrijkste bijzaak in mijn leven. Ik ben Full Time in de basketball wereld actief en daarom kan ik dan ook op dagelijkse basis het uiterste uit mijn ontwikkeling als trainer/coach halen.

Als Basketballtrainer / coach heb ik in alle jeugd eredivisies gewerkt, van jongens U16 tot en met meiden U20 eredivisie, tot en met Dutch Talent League (DTL). Ik ben 5 jaar lang hoofdverantwoordelijk geweest voor de opbouw en ontwikkeling van één van de 5 nationale opleidingsprogramma’s van het Nederlandse Talentenhuis (Basketball Academy Rotterdam) en ben ik inmiddels vanaf het eerste begin actief binnen het Nationale topsport/bondsprogramma 3×3 basketball (Bondscoach U15, U18 en U23).

Vanwege deze ervaringen, en ervaringen in het onderwijs, ben ik namens de bond ook actief als Docent, Expert en Leercoach voor de erkende bondsopleidingen (BT2, BT3, BT4) en verzorg ik regelmatig complete basketball cursussen maar ook losse workshops voor verenigingen en cursussen.

In de omgeving Rotterdam ben ik actief als Pedagogisch Adviseur en Combinatiefunctionaris basketball, wat ervoor zorgt dat ik als geen ander wéét wat er speelt binnen het sport-jeugdnetwerk. In een team van pedagogisch adviseurs verzorg ik workshops aan verenigingen en trainers, en begeleid ik diezelfde verenigingen met pedagogische en didactische vraagstukken. Mijn werk bij sociaal maatschappelijke projecten in de krachtwijken van Rotterdam (bv. Challenge010, Schoolsportverenigingen, SV Gio) zorgt voor een brede maatschappelijke kennis en ervaring die ik graag deel met verenigingen en gemotiveerde enthousiaste trainers en coaches in heel Nederland. Dankzij jarenlange ervaring als clinician (waarbij ik al 10 duizenden kinderen voorbij heb zien komen), heb ik ervaring met alle doelgroepen, gebruik ik veel improvisatie, humor en entertainment en hou ik van interactieve clinics (ook met de toeschouwers).

Mijn ervaringen worden ondersteund door vele diploma’s binnen de sport, zo ben ik ASM-instructeur (Athletic Skills Model) en all-round conditie trainer volgens de RehaBoom (Toine van de Goolberg). Ik heb al mijn Basketball Trainers diploma’s en volg zodra ik kan zoveel mogelijk bijscholingen. Mijn motto is dan ook “stilstand is achteruitgang, Be > Yesterday!”

TEAMwork makes the dreamwork, daarom werk ik goed samen met vele gepassioneerde basketballcollega’s in het werkveld (ex)internationals, (ex)eredivisiespelers, (ex)eredivisiecoaches, ervaren pedagogen en medische experts. Daarom hebben wij voor elk vraagstuk wel een oplossing en ik kijk er naar om onze ervaringen en kennis te delen met jullie.

  • MissieOnze missie is om een positieve bijdrage te leveren aan het omhoog tillen van het gehele basketball niveau van Nederland. Om de sport op een positieve manier te vertegenwoordigen en te promoten zodat er meer kinderen gaan basketballen en de verenigingen te versterken zodat er meer kinderen blíjven basetballen. Basketball promotie is één, alleen het is minstens zo belangrijk om de kinderen te behouden bij de club
  • VisieDoor middel van het verzorgen van de leukste FUNclinics, willen we kinderen gek maken van onze sport, en door middel van het verspreiden van onze kennis die wij in de afgelopen decennia hebben opgedaan willen de verenigingen, trainers en coaches sterker maken. Waardoor het training geven leuker wordt en kinderen leukere trainingen krijgen aangeboden. Training geven is het leukste vak van de wereld, zeker als je kennis en ervaring hebt en wéét waar je mee bezig bent! Daar helpen wij je graag mee.