ProBall 3×3 Clinic!

ProBall 3×3 will bring you “From The Streets to the World Stage”

Inmiddels is ProBall Headcoach Frank Vermeulen vanaf de start betrokken bij het Nationale 3×3 Topsportprogramma. Afgelopen seizoen was onze headcoach actief als bondscoach van Jong Oranje (U23) en werd op het WK in China (oktober 2018) een 10e plaats behaald.

Je zou kunnen zeggen dat een groot deel van de opleidingsfilosofie van de Nederlandse jeugdteams mede ontwikkeld is door Coach Frank (en uiteraard vele andere topcoaches). Jarenlang is er gewerkt aan een duurzaam programma waar inmiddels al een aantal mooie medailles uit voort zijn gekomen (o.a. Zilver op WKU18 en EKU18 in 2017).

Wij hebben nu een unieke 3×3 clinic ontwikkeld voor clubs, scholen (sportklassen) en iedereen die een leuke 3×3 activiteit wil organiseren. Ook in combinatie met een coach workshop of workshop voor docenten

Wij bieden een uniek Clinicprogramma aan voor clubs en scholen. 3×3 is namelijk dé manier om laagdrempelig basketbal aan te bieden aan nieuwe leden en spelers op school, vól met succesbelevingen (meer ruimte om aan te vallen, vaker de bal in de handen, meer kinderen actief op een basketbalveld). 3×3 is Street, het is Urban, het is wat jongeren anno 2019 aanspreekt. In een clinic(reeks) raken we verschillende lagen aan van techniek (specifieke 3×3 skills), tactiek (3×3 offense) en defense (3×3 defense) en we vormen dit in verschillende oefenvormen voor de spelers en coaches. We bouwen een complete training op waarbij alles aan bod komt. Ook is de coaching- en communicatiestijl een belangrijk onderdeel van de clinic, immers, 3×3 is een “Non-Coaching Sport”….

Een “non-coaching” sport…. Wat het een superkrachtig middel maakt voor jongeren om zelf keuzes te maken in het veld en eigenaar te zijn van hun eigen (TEAM)ontwikkeling. Dát is wat ook binnen de “ProBall filosofie” sterk terugkomt. Eigenaarschap voor jongeren en overdracht van regie. Reflecteren op eigen handelen en jongeren tools / guidance geven om volgende keer sterker te handelen, betere beslissingen te nemen. De coach heeft véél kennis, maar leert zijn spelers zelf oplossingen te bedenken, vinden en beslissingen te nemen. Niet blind luisteren naar een coach, maar een coach die een andere rol heeft in het proces.  3×3 spelers moeten zélf beslissingen nemen in het heetst van de strijd, dus waarom zouden we hen leren om alleen maar blind naar een coach te luisteren? We nemen coaches graag mee in dit proces en laten verenigingen graag zien wat er allemaal mogelijk is met 3×3 en deze manier van coaching en ontwikkeling van spelers. Ook binnen 5×5 (waarbij autoritaire en directieve coaching nog veel voorkomt) kunnen we veel van deze coachingstijlen toepassen.

Meer info en boekingen? vul dan snel ons contactformulier in